FAQ

God kvalitet afhænger ofte af, om du købte en kvalitetskjole. Så prisen er en god indikator. Desværre er nogle mærker så populære, at du betaler mest for logoet og ikke får rigtig kvalitet for pengene. Vintagekjoler fra 50’erne, 60’erne og 70’erne er ofte af meget god kvalitet. Lav en aftale med Stine på 26140875 og kom forbi med nogle kjoler. Så kigger vi på dem, og hjælper dig til at blive bedre til at genkende høj kvalitet.

Ja, vi gør. Og det betydeer, at du har et ansvar. Når du kommer med en kjole, som du ikke længere elsker eller ikke kan passe, så skal du finde en kjole, som har nogenlunde samme kvalitet. På den måde undgår vi, at man kommer ind med en kjole og tager en kjole af bedre kvalitet. For så falder kvalitetsniveauet stille og roligt. Og det er ingen glade for. Så vær dygtig til at holde kvaliteten oppe i dit fælles klædeskab.

Du er altid velkommen til at kigge forbi kjolesalonen. Vi har indført “by appointment only” pga. Corona. Men som oftest sidder Stine inde på værkstedet og væver. Så du kan bare banke på. Vi kan være omkring 4 personer samtidig i butikken, vi holder naturligvis gode afstand og spritter af. Vi har faktisk også lækker sæbe og personligt håndklæde, så oplevelsen bliver endnu mere lækker.

Vi er allemest vant til at købe og smide væk. Men vi vil gerne opdrage mennesker til at genbruge mere og genelske tøj, der ellers vil forsvinde bagest i tøjskabet. Men vil du ikke have et abonnement, kan du godt købe 1 byt for 399,- kr. Vores kjoler ville normalt  koste omkring 600,- kr. i en vintagebutik, men så kommer du jo også med en fin kjole i bytte, så det svarer nok meget godt til et køb. Men med en kjolebyttebutik behøver du faktisk bare aflevere 1 af dine kjoler og så kan du bytte kjoler igen og igen. Det er den mest bæredygtige måde at “købe” tøj på, der findes.

Hvis du er rigtig smart – og ligeglad med os og andre – er det faktisk rigtig smart at udnytte Resecond på den måde. Du kan finde en pæn Vintagekjole på et loppemarked for en 20’er og melde dig ind i Resecond for 199,- pr. md, for straks efter at melde dig ud igen. Da vores kjoler ville koste ca. 600,- kr. i en vintagebutik, har du gjort et scoop. Og når mange nok, har gjort som dig, så indfører vi 6 måneders binding. Men indtil da, viser vi tillid og tror på det gode i mennesker.

Vi har de størrelser, som I kommer med, da det er jeres klædeskab. I øjeblikket er kjolestørrelserne lidt i den lave ende, måske fordi I har spist lidt for meget under Corona og er vokset ud af jeres kjoler. Så I kommer med lidt små størrelser og tager lidt større størrelser. Hvis du vil hjælpe fællesskabet, så tag nogle store størrelser med. Måske finder du ikke kjoler i samme størrelse og må gå tårevædet og tomhændet fra butikken, men dine kjoler vil tiltrække flere store kjoler, og dermed vil der komme større størrelser. Da vi i sin tid åbnede Resecond have vi ingen små størrelser. Men en ung pige, så fidusen og donerede en lille stak små størrelser, og koft tid efter var der masser af små størrelser i salonen. Det er dig og alle de andre medlemmer, som bestemmer, hvad der er af størrelser i butikken. Du får, hvad du giver.

Jo mere, du bytter, des større udskiftning. Der kommer ca. 30 nye kjoler til butikken hver uge. De fleste besøger butikken en gang om måneden, men hvis du er rigtig god, så besøger du os en gang om ugen, og bytter. For så bliver der meget mere at vælge imellem. Du må besøge os lige så tit, du vil og bytte lige så meget du vil.